Er zijn veel fiets speciaalzaken die de BMX fiets verkopen. Dit zijn in de meeste gevallen echter de zogenaamde "freestyle" fietsen die niet geschikt zijn voor de fietscross-sport. Ook al zijn er prachtige BMX stickers opgeplakt. Freestyle fietsen zijn gemaakt om allerlei kunsten mee te doen en hebben bijvoorbeeld een voor- en achterrem. Ook de "grinds" of beter gezegd "steps" zitten op deze fietsen om op te gaan staan of over een railing te  glijden. Bovendien zijn deze fietsen veel zwaarder. Om al deze redenen zijn de "freestyle" fietsen dus NIET geschikt als crossfiets. Ze worden ook niet toegestaan op de crossbaan. Echte crossfietsen vind je eigenlijk alleen maar in speciaalzaken of in fietszaken waarvan de eigenaar ook bekend is met fietscross.

Zijnummerbord
Vanaf seizoen 2010 is het voor alle wedstrijden van de KNWU verplicht om zijborden op je crossfiets te hebben. Dit was al bij de Top Competitie het geval, maar nu dus voor alle wedstrijden die de KNWU organiseert. Ook zijn de minimale afmetingen van het stuurbord en het zijnummerbord bekend gemaakt.

Fietscross is net als iedere andere bewegingssport niet geheel zonder risico's. Je zult zo af en toe best eens een valpartij meemaken. Snelheid is belangrijk en je rijdt met elkaar op dezelfde baan. Fietsen zijn van metaal en de baan is hard.... Zonder voorzorgsmaatregelen is de kans op een ernstige blessure niet gering. Gelukkig zijn er goede manieren om je te beschermen, een aantal zijn zelfs verplicht.

Volg ons op:

Laatste Nieuws

Inschrijven PK's

29-03-2016
Vanaf heden is het ook weer mogelijk om je via de website in te schrijven voor de PK's. Je kunt de pagina bereiken door in het menu te kiezen voor "Mededelingen -> Inschrijven PK's". Ook kun je hier klikken om rechtstreeks naar het inschrijf formulier te gaan.

Mede mogelijk gemaakt door...

Wasdas

Inloggen