Op deze pagina vind je alle nieuwste informatie van de NFF

2015

2013

Zijbordjes ook verplicht bij regio/herfstbokaal/club wedstrijden
Tijdens de laatst gehouden NFF regio noord vergadering is besloten om ook tijdens Regio, Noordcup en Herfstbokaal wedstrijden de zijnummerbordjes verplicht te stellen. Hierdoor is het voor de juryleden makkelijker om te jureren.

Clicks
Hier houden wij ons conform het reglement van de NFF ook aan in de Regiowedstrijden en Noordcup / Herfstbokaal.
Tot die tijd geldt het verbod voor wedstrijden binnen de NFF, met de volgende uitzondering: in de gevallen waarin 12- en 13-jarigen worden samengevoegd, krijgen de 12-jarigen dispensatie voor die bepaalde wedstrijd. Omdat het verbod tot nader order niet (langer) voor trainingen geldt, kunnen deze rijders zich daar ook op voorbereiden.Dit houdt voor ons in dat indien in een klasse 12 – 13 jarigen bij elkaar zitten de 12 jarige met clicks mag rijden.

Nieuwe regels NFF voor trainingen nationale wedstrijden
Bij nationale wedstrijden wordt getraind in twee blokken, op basis van leeftijd-scheiding.
  • Blok 1; jongens tot en met 12 jaar en meisjes tot en met 11 jaar trainen van 8.45 uur tot 9.45 uur
  • Blok 2; jongens 13 jaar en ouder en meisjes 12 jaar en ouder, en alle cruisers trainen van 9.45 uur tot 10.45 uur
Voor alle betrokkenen (rijders, officials, ouders) was het een ergernis dat sommige rijders zich niets van de scheiding aantrokken. Daarmee werd het doel van de blokken ondermijnd:

De scheiding in twee blokken moet de drukte in het parc-fermé minder maken, waardoor jongere deelnemers minder in de verdrukking komen, er minder schade aan fietsen is en de doorstroming van de groepen bevorderd wordt. Om er voor te zorgen dat er minder misbruik wordt gemaakt, is een sticker systeem ingevoerd.

Vanaf 12 (meisjes) en 13 (jongens) jaar moet indereen gebruik maken van het tweede trainingsblok; dit geldt ook voor cruisers. Iedereen die in het tweede blok thuishoort, is verplicht een sticker op de achterkant van het stuurnummerbord te plakken. De stickers zijn kosteloos en zijn in eerste instantie verspreid via de clubs. Nieuwe rijders en rijders met een nieuw stuurnummerbord kunnen bij de wedstrijden indien nodig een sticker afhalen bij de jury.

Volg ons op:

Laatste Nieuws

Inschrijven PK's

29-03-2016
Vanaf heden is het ook weer mogelijk om je via de website in te schrijven voor de PK's. Je kunt de pagina bereiken door in het menu te kiezen voor "Mededelingen -> Inschrijven PK's". Ook kun je hier klikken om rechtstreeks naar het inschrijf formulier te gaan.

Mede mogelijk gemaakt door...

Wasdas

Inloggen